Preken Compilaties Artikelen

De overvolle agenda - satans duivelse concept

Ik wil u graag iets doorgeven wat ik recentelijk heb gelezen over hoe de mens met de dag drukker en drukker, gejaagder en gejaagder wordt.

"Wij kunnen christenen er niet van weerhouden om naar de kerke te gaan. Wij kunnen hen er niet van weerhouden om in een Bijbel te lezen. Maar wij kunnen wel iets anders doen. Wij kunnen wel voorkomen dat zij een intieme relatie met Christus hebben"

Satan deed een oproep tot een wereldwijde conferentie. In zijn openingswoorden tegen zijn demonen zei hij: "Wij kunnen christenen er niet van weerhouden om naar de kerk te gaan. Wij kunnen hen er niet van weerhouden om in een Bijbel te lezen. Maar wij kunnen wel iets anders doen. Wij kunnen wel voorkomen dat zij een intieme relatie met Christus hebben. Wanneer zij die relatie met Christus wel krijgen, dan is onze macht over hen verbroken. Dus laat ze fijn naar de kerk gaan, zorg dat zij hun eigen fundamentele doctrines blijven vasthouden, laat hen in hun conservatieve levensstijl, maar zorg dat jullie tijd van hen afpakken zodat zij geen tijd over hebben om een intieme relatie met Christus te krijgen. Dit is wat ik wil dat jullie gaan doen. Leidt hen af zodat zij geen band kunnen opbouwen met hun Redder.

Zijn demonen vroegen hem: 'hoe moeten wij dat doen?'

Satan zei: 'Houdt hen bezig met onbelangrijke dingen in hun leven. Bedenk allerlei zaken om hun gedachten daar mee bezig te houden. Verleidt hen om te kopen, uit te geven, te lenen en te lenen. Overtuig de vrouwen dat zij moeten werken en dat hun echtgenoten 6 tot 7 dagen per week, 10-12 uur per dag moeten werken, zodat zij hun hoge levenstandaard kunnen volhouden. Weerhoudt hen ervan om tijd met hun kinderen door te brengen. Wat betreft hun gezinsleven: hier zal binnen de kortste tijd geen ontkomen meer zijn aan de werkdruk waaronder zij leven.

Over-activeer hun denken op een dusdanige wijze dat zij de stem van Jezus niet meer verstaan. Zet hen ertoe aan om hun radio of cd speler altijd aan te hebben staan wanneer zij in de auto zitten. Zorg er ook voor dat thuis altijd de tv aan staat, of dat er naar allerhande videofilms gekeken wordt. Zorg er ook voor dat in elke winkel en restaurant er de hele dag muziek te horen is.

Zorg dat koffietafels vol liggen met allerhande literatuur, dag en weekbladen. Stop hun hersenen vol met nieuws, 24 uur per dag. Vul hun autoritten met een invasie aan reclameborden. Vul hun e-mail postbussen met allerhande junkmail zoals: combinatiekortingen, online catalogussen of wat voor nieuwsbrieven, promotieaanbiedingen, gratis producten, services en valse beloften dan ook.

Laat hen zelfs in hun reacties hierop hun boekje te buiten gaan. Zorg dat zij na een gezinsuitje of vakantie totaal uitgeblust en onvoorbereid de komende week ingaan. Zorg dat zij geen wandeling in de natuur gaan maken, maar stuur hen in plaats daarvan naar amusementsparken, sportgebeurtenissen, concerten en bioscopen. En zorg er ook voor dat wanneer zij wel naar een geestelijke samenkomst gaan, dat zij betrokken raken bij roddels, onbelangrijke gesprekken, zodat zij na afloop weer gefrustreerd vertrekken met emoties waar zij niet geen raad mee weten.

Sta rustig toe dat zij getuigen voor Jezus, maar vul hun levens met zo veel "goede" redenen dat zij geen tijd over hebben om de kracht van Christus te zoeken. Zij zullen hierdoor snel vanuit hun eigen kracht werken, waarbij zij hun eigen gezondheid en hun gezin opofferen; dat alles voor hun goede zaak".

De demonen vertrokken hierop om hun opdrachten in alle gretigheid uit te voeren om ervoor te zorgen dat christenen overal drukker, drukker en gejaagder hier en daar zouden worden.

Is het de duivel bij u gelukt om in zijn agenda te staan? Oordeelt u zelf.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Als standaard tekst worden voor vertalingen Nederlandse Bijbelteksten gebruikt uit de Herziene Statenvertaling.
In enkele gevallen kan om reden van uitleg een andere Nederlandse vertaling zijn gebruikt.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Voor meer informatie kunt u mailen naar: nederlands@cfcindia.com